Kunstgebit

Wanneer u toe bent aan een nieuw kunstgebit, dan kunt u terecht bij Abbink Tandtechnisch Laboratorium. In ons tandtechnisch laboratorium worden kunstgebitten gemaakt. Onze deskundige tandprothetici zorgen voor uitstekend kwaliteit.

Bij het verliezen van alle tanden en kiezen heeft men twee keuzes: een kunstgebit of een klikgebit nemen. Het kunstgebit zal in het begin goed vast zitten, maar na een bepaalde periode kan deze los gaan zitten. Dit komt door het slinken van de kaak. Wanneer dit gebeurt, kan het dragen pijnklachten veroorzaken. Daarnaast kan het ook problemen geven bij het eten. Bij Abbink Tandtechnisch Laboratorium merken wij dat dit probleem zich vaak voor doet bij de onderkaak.

Als onze specialisten verwachten dat een nieuw kunstgebit niet voldoende houvast heeft en daarom los zal gaan zitten, kiezen wij voor een klikgebit. Het kunstgebit klikt dan vast op implantaten in uw kaak. Tevreden patiënten geven vaak aan dat ze veel eerder een klikgebit hadden moeten laten uitvoeren.