Implantaten van Straumann

We werken met verschillende implantaatsystemen. Een ervan betreft Straumann. Graag vertellen wij u meer over deze wereldwijde marktleider op het gebied van tandheelkundige implantologie.

Het hoofdkantoor bevindt zich in Zwitserland en bestaat sinds 1954. Straumann onderzoekt, ontwikkelt en produceert sinds 1974 implantaten.

Het Straumann implantaatsysteem is ontwikkeld op basis van grondig wetenschappelijk onderzoek in samenwerking met verschillende ziekenhuizen, onderzoeksinstituten en universiteiten. Het doel is om succesvollere implantaatbehandelingen aan te bieden en de ervaring van patiënten te verbeteren. De productontwikkeling vindt plaats in Zwitserland, de Verenigde Staten en in Zweden. Wereldwijd heeft het implantaatsysteem vertrouwen gewonnen door de Zwitserse precisie en de uitstekende klinische resultaten. Behandelaars uit meer dan 70 landen hebben ruim 14 miljoen Straumann-implantaten geplaatst.

Slechts enkele implantaatsystemen zijn wetenschappelijk onderbouwd. Straumann’s implantaatsysteem is een van de best gedocumenteerde implantaatsystemen met meer dan 35 jaar aan wetenschappelijke en klinische onderzoeksresultaten. Over de Straumann-implantaten zijn bovendien meer dan 700 wetenschappelijke publicaties verschenen.