Behandeling van verkleurde tanden

Bij elk persoon is de kleur van de tanden anders. Sommige mensen hebben spierwitte tanden, bij andere ogen de tanden geler. Ervan uitgaande dat we onze tanden goed verzorgen, betekent dat niet automatisch dat iedereen een egaal wit gebit heeft. Tanden kunnen verkleuren, maar het goede nieuws is: hier kan iets aan worden gedaan!

Tanden kunnen door verschillende oorzaken verkleuren. Kleurstoffen uit voeding- en genotsmiddelen dragen daar aan bij. Koffie, thee, energiedrankjes, rode wijn en roken zijn echte boosdoeners. Maar kleurverschillen kunnen ook door medicijngebruik ontstaan of door het vullen van gaatjes en het plaatsen van kronen. Wanneer een tand afsterft als gevolg van een harde klap, verkleurt deze ook en het feit dat we verouderen, maakt onze tanden er ook niet witter op.

Facings

Bewust zijn van wat we consumeren, is een begin. Wanneer het kwaad al is geschiedt, kunnen tanden worden gebleekt of kunnen er facings worden geplaatst. Door een facing kan de vorm of de kleur van een tand worden gewijzigd. Benieuwd hoe uw gebit er fraaier uit kan komen te zien? Wij vertellen het u graag, maak gerust een afspraak voor een passend advies.