Keep calm en voel je zelfverzekerder dankzij implantaten

Niet tevreden over het gebit? Ontbreken er tanden en/ of kiezen? Een implantaat of meerdere implantaten kunnen veel goeds voor het gebit doen. Een implantaat is een kunstwortel die wordt vastgezet in het kaakbot.

Implantaten zijn gemaakt van het metaal titanium. Dit materiaal wordt perfect geaccepteerd door zowel het tandvlees als het kaakbot. Wanneer zowel het bot als het tandvlees gezond blijven, kunnen implantaten zeer lang meegaan.

In principe zijn implantaten voor (bijna) iedereen geschikt. De leeftijd van de aanvrager speelt een minimale rol. De aanvrager dient te zijn volgroeid. En er moet voldoende kaakbot aanwezig zijn. Helaas is dat niet bij iedereen het geval. Ook wordt er gekeken naar de vorm van de kaak.

Verder wordt roken met klem afgeraden, want dit vergroot de kans op tandvleesontsteking, is het onderhouden van een goede mondhygiëne zeer belangrijk en wordt er gekeken naar de algehele gezondheid. Bij twijfel kan de tandtechnicus beoordelen of implantaten wel of niet geplaatst kunnen worden.

Veel mensen zeggen na plaatsing van implantaten zelfverzekerder door het leven te gaan.